De ‘Midden-Delflandse keuken’ maakt furore en dat vroeg om een kookworkshop. En die werd een doorslaand succes.
De deelnemers trotseerden de eerste natte sneeuwbuien van het jaar, om dinsdag 8 november om half 7 present te zijn. In de praktijkkeuken van het Lentiz College in Maasland stonden de materialen klaar. In koppels van twee en drie gingen de chefkoks in spe een gerecht klaarmaken. Alles tesamen vormde een zevengangenmenu! Lydia van der Kieft van CULI flair legde alles goed uit en toen konden ze aan de slag. ‘Met de leuke schorten met logo die Marjanne voor iedereen had gemaakt’, aldus Ceciel Sillevis.
Pittige paprika cappuccino
Een heerlijke amuse en een frisse salade vormden de entree. Daarna het warme voorgerecht: paprika’s blakeren in de oven, dan kun je ze makkelijker ontvellen, toevoegen aan de bouillon, soep pureren. Geserveerd met opgeschuimde (soja)melk, en voilà, een heerlijk glaasje “paprika cappuccino”. ‘Het was tamelijk pittig, want het koppel, moeder en dochter, hadden de pitjes van de chilipeper er ook ingedaan!’
Heuse herfstharmonie
Het hoofdgerecht bestond uit rosbief, herfstgroenten en aardappel. Het koppel dat het vleesgerecht bereidde, bestond uit twee (van de drie) mannen. Toeval? Ze deden het prima. Het vlees was heerlijk mals en de champignonsaus smaakte, ook zonder wodka, prima.
De groenteploeg had veel werk aan het schillen en snijden van alle groenten. Wel of nooit van gehoord of ooit klaargemaakt: pastinaak, knolselderij, pompoen, tamme kastanjes. Resultaat: een heuse herfstharmonie op je bord. De aardappels werden ingekerfd en gingen net als de groenten de oven in.
Tot slot een herfstig toetje. Kweeperen met slagroomyoghurt. Dit koppel, ook een moeder en dochter, maakte er iets moois van in een glaasje met een rand van kaneelsuiker. Het was een gezellige avond, hard gewerkt, maar ook met veel pret en… heerlijk eten.